A Chicagói Grundoló - Palkovits Nóra esete az amerikai impróburgerrel

Közzétéve: 2016. szeptember 12. 12:00


Társulatunk tagja, a fantasztikusan sokszínű energiabomba, Palkovits Nóra a chicagoi iO színházban járt, és egy öthetes nemzetközi workshopon vett részt a modern improvizációs színház egyik legrégebbi központjában. Jó hír, hogy az ott megszerzett tudást elhozta magával, és a szeptember 14-én megosztja a Grund Nyitott Impróműhely résztvevőivel. Nóra előljáróban csak annyit mondott, hogy elég sok minden van a tarsolyában. Nagyon durván sok minden!

 

 

chicagoi iO színházat amerikaszerte a hosszúformátumú improvizáció otthonaként emlegetik, és a Grund színház által játszott Sőt című előadásban alkalmanként felhasznált Harold formátum is innen származik. A chicagoi módszer elsősorban Del Close nevéhez kötődik, akit olyan világsztárok neveztek mesterüknek mint Bill Murray, John Candy vagy Mike Myers. A Del Close által fejlesztett technikákat a mi Nóránk öt jónevű improvizációs nagymestertől sajátíthatta el. A kurzuson 150 improvizatőr dolgozott együtt, akik 15 különböző országból érkeztek, úgyhogy egymástól is rengeteget tanultak a résztvevők. Hatalmas játéköröm, spontaneitást fejlesztő játékok arzenálja, elfogadást és bőkezűséget segítő gyakorlatok valamint sok-sok „csont az agynak” jellemezte az együttlétet.

 

Nóra kipróbálhatta azt a mágikus ételkülönlegességet is, amitől csúcsra lehet járatni a magunkban rejlő improvizációs képességet! Chicagóban természetesen van ilyen csodaszer. Ez pedig nem más mint az Igen És Burger. Bizony.

 

 

Nóra vár Benneteket a 8. éve működő szerdai Grund Nyitott Impróműhelyen, hogy  megmutassa nektek mit hozott amerikából.

„Bukj el, és ahogy zuhansz lefelé, figyeld meg, mit rejt a mélység!” — Del Close (1934–1999)


Következő előadásinkVissza a teljes listához