A hazaút krónikája

Közzétéve: 2018. június 14. 12:00


egy előadás büszke története akkortól mostanáig

"A keret laza, két nő első randevúján járunk. Innentől átváltozások - mind a karakterek, mind a szituációk szintjén. És olykor visszatérnek motívumok, ismerősek lesznek a szereplők, de ebben sem lehetünk biztosak. Csak abban, hogy meg fogunk lepődni. Nem csupán azért, mert improvizációs színházról beszélünk, ahol a változás alap, hanem a szereplők hol váratlan hol finoman erőteljes humora miatt, ami a röhögéstől az emelkedettségig (sokszor egy-egy kis jeleneten belül) viszi az előadást. Én már kétszer láttam. De megint megnézem - mert soha sem ugyanazt látom." Karafiáth Orsolya a HazaViszlek című előadásunkról
 
2016-ban szerepeltünk először a hivatalos Pride programban. A Studio K színháztermében "még a csillárról is lógtak"- jegyezte meg Szíj Barbara, újságíró (Humen magazin) az eseményről tudosítva. Egymás gyöngyöző homlokáról olvasva 40 fok közeli lehetett a hőmérséklet a zsúfolt térben, ahol hőseink egymásra találtak. Továbbkutatva az emlékekben és az előadás dramaturgiájában, aznapi témánk a távolság volt időben és térben- a távkapcsolat ígéretét, a múlt és jelen között fellelhető hidakat kutattuk és tettük próbára a szerelem hétpróbáján. Aztán eltelt egy év, és közben a Hazaviszlek cimű előadás karbafonva sétált az Amnesty International Magyarország programjaival - ezúton is köszönet a szeretetért. 
2017-ben már két fiúval kacérkodott a lányduó, és egy estén állt színpadra Boncsér Sára és Palkovits Nóra illetve Bódy Gergő és Rada Bálint az azonos nemű párok kapcsolatairól játsszva (Fiúk Ketten). Ekkor már az Ó utca 4-ben az ImprÓban. 


szinház.net beszámolója jegyzőkönyvezi az est jeleneteit: az akváriumi halak cinizmusa az emberek felé, a vak nő és a betörő intim vallomása vagy a "templomi párocska szelíd egyházkritikája" kerültek színre az improvizált percek során.
És mi lett velünk azóta? Beköltöztünk egy évadra a Lumenbe, ahol  kíváncsiságtól hajtva élő zenével bővült az előadás, nagykorú lett és komisz. Variáltuk a felállást, Arany Brigitta, Boncsér Sára, Palkovits Nóra mellett Fodor Dávid is hazavitt valakit. Zenészeink Voltak az évadban: Kertész Endre (cselló), Kiss Árpád (trombita), Pozsár Máté (zongora), Premecz Mátyás (billentyű) Szakmai instruktor: Andrew Hefler.
"Kicsit úgy ülök ott, mint aki először lát filmet vagy zenét." - mondta egy Lumenes előadás után Gyarmati Zsuzsa, néző.
Napjaink eseményei:
Június 28-án Arany Brigitta és Palkovits Nóra a 2018-as Prideon az Ó utcában az ImprÓban szerepel.
Hazaviszlek Kapolcs edition - szintén Brigi és Nóra a Momentán társulat udvarában improvizált jelenetek sorozatát viszi a fesztiválozók elé.
Várunk Titeket szerelemmel.
PN


Következő előadásinkVissza a teljes listához