A Minták mindenhol ott vannak

Közzétéve: 2017. szeptember 23. 12:00


Hétvége Jim Libbyvel

Szombat reggel 10 órakor érkezünk Felsőörsre, a Török Villába. Az terebélyes udvaron elterülő vendégház, nyári konyha, pince, és tréningterem nyaranta a Grund nyári táborainak ad otthont. Most a hűvös szeptember végi hétvégén azonban a mi évadindító táborunk zajlik.

 

 

Kicsit mindenki rozsdás, a forró nyár sokunkat leszívott, de nincs idő agonizálni, a kocsiajtók csapkodása után egy kávészürcsölésnyi szünet és már bemelegítünk. Egy ismert gyakorlattal kezdtünk; élő képeket, tableau vivantokat állítottunk fel, a címeket Jim adta – A Hold Első Fagyizója, A Parlament Alatti Titkos Kamra – mi pedig berendeztük magunkat legjobb tudásunk szerint. Bármennyire is gondoltuk, hogy mindent tudunk a feladatról, Jim mindig talált tanítani valót. Hogyan kapcsolódnak egymáshoz a tárgyak, karakterek, milyen az adott elem érzelmi állapota, az a holdon lévő fagyishely ajtaja boldog, netán arrogáns? Ez pedig egész hétvégén így ment tovább, Jim ismert gyakorlatokat teljesen új fénnyel világított meg, végig fókuszban tartva az egyik legfontosabb tanulságot: minden színpadra rakható dolog mögött (és amúgy magában az életben található dolgok mögött is) valamilyen minta húzódik, ami egy nagy pókhálóként össze is köti azokat. Figyeljünk hát a jelenetek alatt, milyen mintákat fedezhetünk fel, erősíthetünk meg, mert amikor a néző szeme elé tárjuk tisztán, új utakra lelhetünk és óriási élményt adhatunk át. Lehet egy ilyen minta a szín, a korszak, a mozgások de akár az emberi élet állomásai is. Mind új játékokra mutatnak ajtót, amiket eddig nem nyitogattunk teljes tudatossággal.

 

 

A napok második feleit hosszúformátumú előadások gyakorlásával töltöttük, azt, hogy milyen eredményesen a közönség is megtekintheti szeptember 27-én Szerdán a Budapest Jazz Clubban, a Cagematch előadásunkon. Rengeteg új eszközzel és technikával gazdagodtunk, feltöltődve, boldogan jöttünk vissza, éhesen az új évadra és azzal a céllal, hogy jobbnál jobb előadásokat vigyünk színre.


Következő előadásinkVissza a teljes listához