A Vendég

Közzétéve: 2016. október 23. 12:00


Egy család, megkopott és ébredő szerelmek, néhány kölcsönadott DVD és egy francia fiú... 

Egy magyar család mindennapjait mutatja be látszólag semmitmondó, derűs hétköznapi események egymásutánja, melybe lassan, lustán kúszik be a feszültség.

Augustin, francia cserediák, Marseille-ből érkezik Tomiékhoz, hogy három hetet töltsön Magyarországon. Akarva akaratlanul kapcsolódik be a család hétköznapjaiba, akik pusztán látszat érdéklődést mutatnak felé, számukra a saját problémáik sokkal fontosabbak. Egy közeledő esküvő tervei, egy szakítás még ki nem hűlt érzései, egy meglesett mobiltelefon képei és a marseille-i kávéház székkarfájáról eltűnt táska...

Ahogy egyre teljesebb képet kapunk a család mindennapjairól, úgy gyűrüzik a történetbe valami keserűség, valami leírhatatlan nyugtalanság, mely elgondolkodásra készteti a nézőt. 

A Vendég c. előadás a Grund Színház és az Amnesty International Magyarország közös szervezésében a Fészek Művészklubban került színpadra péntek este. 

A Grund Színház színészei improvizált előadásban páratlan érzékkel jelenítik meg egy magyar család otthonába érkező külföldi nehézségeit. A kultúrális különbségek, az eltérő szokások, az esetleges előítéletek akaratlanul is konfliktusokat generálnak. Ilyen tipusú konfliktusokkal mindenki szembesülhet, aki valamilyen okból elhagyja a hazáját. 

A kíváncsiság, a szerelem és a vágy nem ismer bőrszínt és határokat. Az ismeretlen felfedezése új lehetőségeket nyit. Nem mindegy, mi sül ki belőle! 


Következő előadásinkVissza a teljes listához