Az októberi Maestro a Budapest Jazz Clubban

Közzétéve: 2016. november 03. 12:00


Az októberi Maestro a Budapest Jazz Clubban – Amikor a tehetség elszabadul!

A tüntetéstől a vegyészpultig, a romantikától egy szürreális anya-lánya párbeszédig, ahol a hibernetika és a svéd éden találkozik, ott zajlott a októberi Maestro vasárnap este a Grund Színház előadásában

A Budapest Jazz Club már 18 órakor megtelt vendégekkel, néhány pótszék és némi átrendezés után az évad első Maestro-ja teltházas előadással zajlott.

A Maestro formáció lényege, hogy a színészek rövid, improvizált jelenetekben két-három fős csapatokat alkotnak, mely jeleneteket két rendező rendez – ez alkalommal Andrew Hefler mellett Palkovits Nóra foglalta el a másik széket –.  A csapatok folyamatosan alakulnak, hisz a véletlen dönti el, ki kinek lesz a társa az adott jelenetben. A közönség pontoz, nevet és tapsol, hogy a végén csak egy maradhasson, az aktuális Maestro győztes.

 

 

Az improvizáció mindig a csapatról szól, itt sosem önmagadért küzdesz, hanem azért, hogy a társadnak jó társa lehess. A színészek segítik egymást; rövid, frappáns mindennapi történetek, aktualitások, hétköznapi élethelyzetek teszik szórakoztatóvá a produkciókat.

Minden Maestro előadáson vannak vendég meghívottak, hisz más társulatban játszó művészekkel együtt új élmények születhetnek. Ez alkalommal a Momentán Junior csapatából három kedves művészt fogadott a Grund Színház társulata; Kovács Kata, Montvai Sára és Penke Bence színesítették az előadást.

 

 

Láthattunk tüntetés jelenetet, ahol „Egy nép, azt mondja ez mekkora buli!”; pár percben kibontakozott egy anya-lánya viszony, melynek szürrealitása abban rejlett, hogy a szereplők egymás szinkronhangjai voltak; megtudhattuk hogy néz ki a 2016-os Hófehérke c. mese McDonald’s-os dolgozói kiadásban; láthattuk, mit érez egy petesejt kapuzárási pánikban; vagy hogyan állapítja meg egy orvos saját szívverését, ha épp nem egyértelmű, hol van a szíve;  de még az is kiderült, mit mondana Isten  Ádámnak a svéd édenkertben.

 

 

Ilyen és ehhez hasonlnó kérdések foglalkoztatták a színészeket ezen a vasárnapon a Jazz Club színpadán, miközben két zenész és két fénytechnikus segítette a szürrealitás hétköznapi megélését. A következőn találkozunk!


Következő előadásinkVissza a teljes listához