Csókot a kapualjban - Interjú Kemény Zsófival

Közzétéve: 2015. október 02. 12:00


A következő Slampro előadásunkon a Thália Színházban Arizona színpadán Kemény Zsófi lesz a vendégünk (Itt vedd meg a jegyed.), aki a slammek mellett elmondja azok történeteit.  Mi nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen történetek inspirálták Zsófit, hogy megírja a slamjeit. Azt pedig meglátjuk, hogy ránk grundosokra, hogyan hatnak az ott elhangzottak. Mi már izgatottan várjuk...

Október 8-án Te leszel a vendégünk a Thália Színház Arizona színpadán. Hogyan gondolsz rá? Izgulsz?

Nagyon izgulok. Életemben másodszor leszek abban a helyzetben, hogy egy színpadon kelljen spontán sztorizgatnom.  Az első ilyen alkalom Kapolcson a Momentán udvarban volt , szintén veletek. Akkor konkrétan rosszul voltam az izgalomtól, vagy az előtte benyomott  félig átsült  mustáros kolbásztól. A Tháliás szereplés előtt mindenestre kihagyom a mustáros kolbászt.

Idén már harmadszor játszol velünk, szeptember 28-án a FoodFilmFighters egyik slammere voltál,  nyáron Kapolcson a Momentán udvarban pedig szintén a Slampro-ban közreműködtél. Milyen élmény volt?

Még mindig meglep, hogy milyen rengetegen vannak egy-egy esteteken.  És hogy milyen óriási hangulatot tudtok csinálni. És hogy mindig történik valami nagyon váratlan és nagyon vicces.

Mi tetszett benne a legjobban?

A rengeteg nevetés. És hogy mégis néha egy pillanat alatt vált át a színpadi helyzet nagyon szívszorítóba. Egy érzelmi hullámvasút. És tuti, hogy egyszeri alaklom, ugyanúgy ugyanazt soha többet nem fogod látni.

És általánosabban: mi a viszonyod az improvizációhoz a hétköznapokban?

Rettenetesen rossz vagyok benne. Nem tudok hazudni sem, egyáltalán. Viszont épp ezért nagyon tisztelem azt, aki tud spontánul rögtönözni.

Mit gondolsz a vegyes műfajú előadásokról? Szerinted hogyan áll a slam-nek az improvizáció, és fordítva?

Szeretem a műfajok keverését, ilyenkor általában a műfajok a legjobb oldalukat mutatják. A slam és az improvizációs színház együtt pedig különösen termékeny, hiszen valahol a slam is egyszerhasználatos szöveg, az sem hangzik el kétszer soha ugyanúgy, az is az itt és most műfaja.

Mit vársz a színészektől körülötted?

Jókedvet. Komolyságot. Lazaságot. Koncentrációt.

Mi inspirál Téged a legjobban?

A pozitív várakozás.

Van kedvenc Grund Színészed?

Csak csoportom van: a FoodFilmes csapat, mert őket láttam eddig a legtöbbször.

Első csókot inkább a kapualjban esőben vagy múzeumban a kedvenc képednél?

Nem kérdés: kapualj és eső.

Nyári melegben egy hűsítő koktél vagy téli hidegben forró tea?

Nyári koktél, tea ide, tea oda, a telet kihúznám az évszakok közül.

Költő vagy slammer?

Is.

Milyen kérdések foglalkoztatnak Téged mostanában leginkább? Milyen témákra számíthatnak a nézők 8-án?

Ha én adom a témát, akkor az a szerelem lesz. Eddigi életemben csak ezen a téren történt velem valami érdemleges. De ha unjátok, akkor lehet mondjuk az utazás is. Vagy az iskola. Majd együtt eldöntjük.

A nyári tapasztalataid alapján kiknek ajánlanád ezt az előadást?

A nyári tapasztalataim alapján mindenkinek. Mert amennyire körül mertem nézni, a nézőtéren nagyjából kettőtől kilencvenévesig mindenki ott ült, és mindenki jól érezte magát.


Következő előadásinkVissza a teljes listához