Egy veszélyes srác a Grund Színházban: Mangold Roland

Közzétéve: 2016. február 09. 12:00


A címvédő, Mangold Roland nyilatkozik önmagaról, illetve Maestro-címéről. Érdemes figyelni a srácot, egyre veszélyesebb!

Ki Mangold Roland?

Még relatíve friss Grund tag vagyok, hamarosan lesz 1 éve, hogy csatlakoztam a társulathoz. A színházzal gimnáziumban ismerkedtem meg azóta mindenféle munkában-kísérletben részt vettem már, hol kevesebb vagy több dialógussal, hol kevesebb vagy több ruhával, de mindegyiket nagyon élveztem. Nagyon szeretek enni.

Miért érdekli Rolandot az improvizáció?

Az improvizáció az eddig megismert módszerek közül a legérdekesebb számomra. Szövegkönyvi flow élményt biztosít, begyújtják az agyad alatt a rezsót a maximumon és egy percig sem veszik kissebre. Csak amikor vége van az előadásnak akkor száll vissza az ember, és olyankor rázúdúl az elmúlt fél-1-2 óra összes terhe. Csodás érzés. Ráadásul egy életen át lehet tanulni, újtat felfedezni.

Miről szól a Maestro?

A Maestro során egyrészt a nézők kegyeiért küzdünk, minél jobban tetszik nekik a játékunk, annál tovább maradunk a versenyben. Ezt azonban leginkább úgy lehet elérni, ha a színész partnerek kegyeire hajtunk, nekik teremtjük meg a kellemes jelent-közeget. Ha ők jól érzik magunkat velünk, akkor mindenki jól érzi magát.

Mi érdekel leginkább a színházban?

Szórakoztatni az embereket. Bármilyen hatás is váljék ki belőlük,  nevetés vagy sírás, az, hogy máshogyan menjenek el, mint ahogy jöttek, izgalmas és szórakoztató feladat.

Hogy sikerült legutóbb nyerned?

Irányítás alatt tudtam tartani, az amúgy izgő mozgó végtagjaimat, így tudtam mindenre koncentrálni. Plusz aludtam 8 órát, nagyon fontos az elegendő alvás!

Milyen stratégiával készülsz most?

Ninja leszek.


Következő előadásinkVissza a teljes listához