Grund Glosszárium – Avagy útmutató a gyakran használt kifejezésekhez.

Közzétéve: 2016. szeptember 22. 12:00


Ha az ember a szerdai nyitott műhelyünkön találja magát, sok olyan kifejezést hallhat, amik elsőre értelmetlenül hangzanak. „Kutyaarc”? „Csont az agynak”? „Használjuk az egész dögöt”? Miket jelenthetnek ezek? Nos, ezen útmutató remélhetőleg felfedi a fátylat a leggyakrabban használt,  ismeretlen kifejezésekről. Remélem mindenki figyel!  

 

"Már vagyunk valahol"

Jelenetkezdésnél már van egy állapot, egy mozdulat, amit természetesen hozol, csak fel kell ismerni, hogy mi az és menni vele tovább.

 

"Érdekes kör"

A jelenet során közösen alakítjuk ki, hogy kik vagyunk, hol vagyunk, mi a viszony, mik a motivációk. Ebből a közösen felrajzolt körből nem érdemes kilépni, máshonnan infót/témát vadászni, mert nem illik bele a jelenetbe, és csak érthetetlen/érdektelen/érvénytelen lesz tőle, mert...

 

"Jönnek a törpék"

Amikor mégis kilépünk az érdekes körből, oda nem illő, sehogy sem kapcsolódó dolgokat hozunk be, mert érdekesek akarunk lenni.

 

"Csont az agynak"

Ahogyan a kutyát lefoglalja a csont, úgy az agynak is adhatunk valamilyen információt, amire koncentrálva a kreativitás és a játékosság az izgalom vigyázó felügyelete nélkül nyugodtan randalírozhatnak

 

"Kutyaarc"

Amit akkor vágsz, amikor nem érted, hogy mi van a színpadon. KERÜLENDŐ! Játsszd meg, hogy pontosan tudod, majd úgyis kiderül!

 

 

  Folytatás következik...


Következő előadásinkVissza a teljes listához