Készhelyzet - dr. Horváth Kristóf belgyógyász

Közzétéve: 2015. október 12. 12:00


Valószínűleg egyetlen ember van, aki Horváth Kristófnál is jobban aggódott a Készhelyzet műtős jelenetének sikeréért, az pedig a Doktor Úr kezei alá került pácienset alakító Menczel Andrea volt. Nem lehettünk biztosak benne, hogy a forgatás után Andi szervei ugyanott lesznek, mint korábban, pláne ugyanolyan állapotban, de azt sejtettük, hogy Kristóffal játszani felemelő és emlékezetes élmény lesz. Horváth Kristóf (a.k.a. Színész Bob) azon kivételes vendégeink közé tartozott, akit más produkcióból, más helyzetben már ismertünk, hiszen a Slampro és a Food Film Fighters előadásokon is volt szerencsénk együttműködni. A forgatás után Boncsér Sára Lucát és Fodor Dávidot, a Grund Színház színészeit kérdeztük a jelenet kapcsán.

Miről szólt a jelenet?

Sári: Egy XIX. századi műtőbe érkezett Kristóf, eszméletlen eszközökkel körülvéve, kissé ópiumittas kollégákhoz. Azonnal kiderültek a viszonyok, amit Kristóf remekül kezelt, lubickolt a szerepében.

Dávid: Igen, az egyetlen, ami nehézséget okozott, hogy rengeteg olyan orvosi műszer, kellék volt, amiről fogalmam sincs most sem, hogy mi volt az. Na most ezeket használni kellett, remélem nem tettem kárt senkiben. 

Kit alakítottatok?

Sári: Én voltam a műtétet vezető orvos, aki a hallgatók számára kommentálja az eseményeket. Minden percet szerettem, olyan karakter született ott élesben, ami saját életet élt, ez színészként az egyik legnagyobb élmény és öröm. Az orromat erőteljesen szorító szemüveg sokat segített!

Dávid: Én egy olyan orvossegédet alakítottam, aki céljának érzi azt, hogy minden olyan szert kipróbáljon, amit előtte még senki nem próbált, és ezek mellékhatása ki is ült az arcára.

Hogyan emlékeztek vissza a közös játékra Kristóffal?

Sári: Kristóf azonnal belement ebbe a bizarr kis világba, nem is akárhogy. Öröm volt vele minden pillanata a jelenetnek, ő is nagyon izgult - mint utóbb elmondta - ám ebből mit sem lehetett érezni! Jó nagy bajba kerültünk, ami lehető legjobb ismérve egy improvizált jelenetnek! 

Dávid: Azt éreztem, hogy bármit, amit csinálok a színpadon azt Kristóf észreveszi és használja arra, hogy őt az inspirálja. A kapcsoltunk teljesen tiszta volt: régi egyetemista barátok, de mivel mind a ketten valamilyen szer hatása alatt álltunk ezért mindkettőnk számára a felismerés villámként csapott be.  A kedvenc pillanatom volt, mikor ez a két karakter "egymásra talált".

 

Kristóf minden bizonnyal feltűnik nálunk a színpadon is a színházi évadban.

Visszavárjuk a Doktor urat!


Következő előadásink


HAZAVISZLEK

IDŐPONT 2019.11.24. 19:00:00
HELYSZÍN Lumen Kávézó Bp, Horánszky utca 5.

Vissza a teljes listához