Készhelyzet - Falusi Mariann és az univerzum energiái

Közzétéve: 2015. október 29. 12:00


Mi csak azt kértük vendégünktől, hogy keltse életre az univerzum energiáit.

A csikung mestereként vártuk Mariannt, azaz minden keleti harcművészet alapjának átadását vártuk Tőle, és hogy a belső erő kiterjesztésével fegyverezze le az ellenséget egyetlen érintéssel. Na, most ezt a feladatot Falusi Mariann gond nélkül megoldotta Készhelyzet „tai chi” jelenetében, sőt!

A forgatásra így emlékeznek vissza a Grund Színház színészei, Boncsér Sára Luca és Mangold Roland.

Milyen volt a Mesternővel?

 Sári: Falusi Mariann játékos, jókedvű, csodálatos partner, akivel igazán öröm a közös munka. Azt tudni kell, hogy meglehetősen izgult a forgatás előtt. A jelenetbe érkező sztárok szinte semmit nem tudnak a rájuk váró megpróbáltatásokról. A sminkben és az öltözőben hallott infókból igyekeznek rájönni, hogy mire számíthatnak.

Roland: Ebből az izgalomból mi mondjuk már semmit nem vettünk észre. Nagyon játékos volt Mariann, megragadott minket, magával sodort. Imádtam, hogy a színpadkép egyszerre mozgott vele, mint egy hajó jobbra-balra, jobbra-balra. Ja és istenien állt Mariannak a fekete tréningruha.

Mi volt a szerepetek?

Sári: Egy kissé szkeptikus pösze lányt játszottam, aki nagyon felnéz a mesterére, Mariannra és minden áron a lelki békét keresi. Erős karaktert mindig öröm játszani, illetve itt is annyira remek világ volt „festve”, hogy valamennyien csak úgy áramlottunk benne, mint a chi.

Roland: Én az egyik tanonc voltam, aki a tai chi órán vett részt. Rajongtam a mesterért. Nem volt nehéz eljátszani, csak visszaemlékeztem, amikor még kölyökkoromban Pa-Dö-Dő koncerten ugráltam, és már jött is a karakter.

Mit tanultál meg a tai chiról?

Roland: A tenger aljára néző teknősbékára emlékszem vagy valami olyasmire.

Sári: A tai chiról kevesebbet talán, de amiről a tai chi szól, az energiaátvitel, az összpontosítás, a test mozgosítással amúgy az lényegében ugyanaz, ami az improvizált jelenetet is működteti.


Következő előadásink


HAZAVISZLEK

IDŐPONT 2019.11.24. 19:00:00
HELYSZÍN Lumen Kávézó Bp, Horánszky utca 5.

Vissza a teljes listához