Készhelyzet - Így csókol Scherer Péter

Közzétéve: 2015. október 12. 12:00


Scherer Péter, Pepe igazi nagy játékos a szó legjobb értelmében. Sorozatos katasztrófa jelenettel készültünk neki, amire ő még rátett egy lapáttal. A Pétert kísérő asszisztenstől tudtuk meg utólag, hogy a forgatás előtti percekben valahol a smink és a jelmez között egy szemetes kuka tartalmát a zsebeibe tömködte, csak hogy ő is készüljön nekünk valami meglepetéssel. A Készhelyzet forgatása után a Grund Színház két színésznőjét kérdeztük a jelenetről, amelyben Palkovits Nóra az elnök tanácsadóját, Juhász Tünde a feleségét alakította.

Milyen volt együtt játszani Scherer Péterrel?

Nóra: Én lefagytam, amikor megláttam, hogy hogy néz ki. Minden zsebéből lógott valami szemét, banánhéj meg ásványvizes palack, és a sminkesek is jól "helyben hagyták". Már ahogy felkelt a padlóról tudta, hogy a karaktere valami rosszban sántikál és nagyszerű improvizatőr módjára boldogan ment bele a bajba. Csodálatos volt vele játszani.

Tünde: Az első pillanattól kezdve vette a lapot, pedig Nóra karaktere kb. 10 másodpercenként vágott hozzá valami világméretű katasztrófát. Amikor megjelent az admirális még jobban rákapcsolt és "utánam az özönvíz" feelingem volt, amikor a kanapé mögül a lengyel elnök fia is felbukkant.

Milyen kapcsolat volt köztetek?

Tünde: Viharos és szenvedélyes. Tipikus elnök és felesége.

Nóra: Nekem eleinte hivatalos, de a végére még csók is csattant. Péter volt az elnöke egy fiktív államnak, én meg az a bizonyos nő a férfi mögött, miközben épp betemetett minket a lavina.

Milyen volt a csók?

Tünde: Én csak berontottam a színre és elkezdtem vele üvölteni. Megfagyott a levegő, majd hogy a katasztrófát megoldja, egyszerűen lesmárolt.

Nóra: Mindenki csókolózott mindenkivel, alig emlékszem már rá, hogy hogyan történt. Csók csókot követett, és a végén még egy nézőt is betalált az elnök úr.

Scherer Péternek ezúton is köszönjük a váratlan pillanatokat, reméljük, még találkozunk.

Csók!


Következő előadásink


MAESTRO

IDŐPONT 2019.11.17. 19:00:00
HELYSZÍN Budapest Jazz Club Bp, Hollán Ernő u. 7

HAZAVISZLEK

IDŐPONT 2019.11.24. 19:00:00
HELYSZÍN Lumen Kávézó Bp, Horánszky utca 5.

Vissza a teljes listához