Készhelyzet: Kulka János szelleme

Közzétéve: 2015. október 20. 12:00


A Készhelyzet szeánsz jelenetében Kulka János szellemét idéztük meg, pontosabban egy 20-as évekbeli férfiét, akit ő formázott meg anélkül, hogy tudná, miről vagy éppen kiről van szó. Boncsér Sára Luca, a Grund Színház színésznője egy olyan féltékenykedő nőt alakít, aki szó szerint még a síron túl sem hagyja nyugodni a férjét, akiről valóban kiderül egy két gyanús történet a transzcendentális túra alkalmával. Sára így emlékszik vissza a Készhelyzet szánsz jelenetének forgatására:

Hogy emlékszel vissza a szeánsz jelenet forgatására?

 Remek játék volt. Olyan csodálatos világot építettek a díszletesek és a jelmezesek körénk, hogy azt éreztem a karakter működik magától, nem kell csinálnom tudatosan semmit. Jánoson hasonlót vettem észre, mintha őt is magával ragadta volna a 20-as évek világa és a nyilván eleinte ismeretlen helyzet.

 

Milyen volt Kulka Jánossal játszani?

Emlékezetes! A szituációt játékosan fogadta János, benne volt a kalandban, még a szekrénybe is bemászott - nem sejtve, hogy a halott férjem szellemeként toppan majd a jelenetbe. 

Sőt, amikor abba a fogós helyzetbe kerültünk, hogy valamiért valódi absinthe-ot készítettek be a kellékesek, amibe János bele is kortyolt és természetesen nyomban vissza is juttatta a poharába, nekünk nem szabadott ezt a pillanatot ignorálni vagy meg nem történtté tenni. Az improvizációban nincs olyan, hogy valami nem igaz. Ami elhangzik vagy megtörténik a színpadon, az már létezik.

Kit alakítottál Te?

Az özvegye voltam, aki megidézi őt, hogy választ kapjon néhány rejtélyes kérdésre. Remekül éreztem magam, ez a kor, ez a világ izgalmas számomra. A szellemidézés mint jelenettéma kifejezetten inspiráló - belegondolni, hogy ha ez itt a halott férjem szelleme, akkor mi következik ezután?

Az pedig,hogy magát Kulka Jánost sikerült megidézni néhány perc erejéig különlegesen brilliáns perceket szült.


Következő előadásink


HAZAVISZLEK

IDŐPONT 2019.11.24. 19:00:00
HELYSZÍN Lumen Kávézó Bp, Horánszky utca 5.

Vissza a teljes listához