Legyetek rosszak, ha tudtok! - Patti Stiles nálunk járt

Közzétéve: 2016. szeptember 19. 12:00


Egy hétvége Pattivel a hibáról, a megkövesedett rossz vagy kevésbé jó szokásokról, a bizalomról, a csapatról. Patti Stiles színész, improvizatőr, rendező, tanár és elbűvölő karakter.

 

Az európai tréningkörútján szerencsénk volt Budapesten üdvözölni az Ausztráliából érkező impromestert, akit nyomban le is csaltunk a Balatonra, a csodás Török Villába. A Keith Johnstone iskolájában nevelődött Patti sajátos érzékkel látott hozzá az 5 éve működő csapatunk instruálásához. Azt kérte, hogy legyünk rosszak. Minden értelemben.

„Az improvizatőr elsődleges és legfontosabb feladata az elfogadás.” - Patti gyakorlataiból olyan láthatatlan, de annál létezőbb résekre bukkantunk, amelyek tudtunkon kívül akadályozzák a közös építkezést a színpadon. Így hát arra kért minket legyünk tényleg rosszak. Tegyük próbára egymást, milyen, amikor az elfogadás csak egyirányú, amikor a másik azon van, hogy NE menjenek jól a dolgok. Mondanunk sem kell „elszabadult a pokol” a lehető legjobb értelemben. Engedélyt kaptunk rossznak lenni, azaz jónak lenni egy lehetséges opció maradt és valami más került a játék középpontjába. Rosszalkodtunk egymással egymásért.

 

 

Izgalmas, inspiráló és hihetetlenül felszabadító pillanatokat szerzett nekünk Patti, mindezt bátorító, mosolygó és egyértelmű támogatással a szélről. Amolyan kedves kosárlabda edző módjára bíztatott minket, hogy vállaljuk el a 3 pontos dobásokat, de ne féljünk a ziccer egyszerűségétől, mert az egészben, ami a legfontosabb, az a játék. Minden kihagyott labda, csak esély egy újabb akcióra.

A Grund Színház edzőtábora kétség kívül nagy energiákkal, igazi csapatszellemben indította útjára az évadot. Hamarosan Cagematch, Food Film Fighters, Maestro és a többi.

 

 

Köszönjük Patti, találkozunk még.

Most kezdődik a meccs.

Hajrá Grund! Jó utat, Patti!

 

PN


Következő előadásink


HAZAVISZLEK

IDŐPONT 2019.11.24. 19:00:00
HELYSZÍN Lumen Kávézó Bp, Horánszky utca 5.

Vissza a teljes listához