SŐT

Közzétéve: 2017. december 04. 12:00


Szabadfogású kísérleti teszt-est

Legyen az, hogy kénszag terjeng a helyiségben! Egy ilyen hatvankét-három-négy éves forma pasas álljon a szoba közepén... Nem. Ez nem jó. Inkább ne is álljon, hanem üljön le, és az íróasztalra borulva szenderegjen! A pasas, mondjuk, legyen egy kutató! Naná, hogy fehér köntöst visel, ha kutató, és szanaszéjjel áll a haja. Szórakozott professzor. Tipikus. Az asztalon egy petricsészében sejtelmes fagyállókék-színű folyadék bugyborékoljon és gőzölögjön! Sőt, kifejezetten füstöljön! Sőt, fullasztó köd terjengjen a szobában! Már látom is. Mindenütt üvegszilánkok hevernek. És aztán? Aztán kinyílik az ajtó. Két nemezpapucsot látunk, amint átgázol a szilánkokon a professzor felé. Emberünk hirtelen felébred, körülnéz. Köhög. Rámosolyog a nőre... mert nyilván egy nő legyen, aki bejön(!)... aki visszamosolyog rá és azt mondja:

 — Szívem, soha nem találjuk ki előre a történetet, ez is része a kísérletnek! Sőt...

 

A "Sőt" a Grund Színház kísérleti jellegű improvizációs előadása. Ebben olyan színpadi és dramaturgiai eszközök után kutatunk, amelyeket közönség előtt korábban még nem mutattunk meg. A játék keretét sem találjuk ki előre. A lényeg a kísérlet! Annyiban azért készülünk, hogy mindig hozunk valami új formátumot, játékstílust vagy színházi eszközt, amit szeretnénk a nézőkkel együtt kipróbálni, és a felfedezés örömét közösen átélni. Ez adja a produkció egyediségét, frissességét.

 

Mindezzel együtt az előadás nagyon rossz lesz, totál el fogjuk szúrni, és nagyon sokat fogunk tanulni belőle! Mindannyian.


Következő előadásink


HAZAVISZLEK

IDŐPONT 2019.11.24. 19:00:00
HELYSZÍN Lumen Kávézó Bp, Horánszky utca 5.

Vissza a teljes listához