Életközeli élmény

Budapesti arcok, képek, történetek

Monologista: Szabó Simon

Az előadásba minden alkalommal meghívjuk a budapesti kulturális élet egy izgalmas figuráját és felkérjük, hogy legyen az est monologistája. Neki semmi más dolga nem lesz, mint mesélni egy igaz történetet bármiről, ami épp eszébe jut. A Grund Színház színészei a monológból inspirálódva építik az előadást az improvizáció eszközével. A monológból jelenetek, a jelenetekből egy új közös történet születhet.

Ezt a formátumot Armando Diaz, chicago-i imprómester találta ki 1995-ben, amikor egy új előadást akartak létrehozni a legendás Del Close rendezésében, de csak másfél próbára volt lehetőségük a bemutató előtt. Természetesen óriási siker lett a monológista és az improvizatőrök összjátékára építő show, amely mára az egyik legelterjettebb ú.n. „hosszú formátumú” improvizációs előadás lett Amerikában — New Yorktól Los Angelesig szinte minden nagyobb imprószínházban játsszák.

Az első alkalommal Szabó Simon, színészt hívtuk meg, aki számos más munkája mellett a Megdönteni Hajnal Tímeát vagy a Moszkva tér című filmekből lehet ismerős.

Az előadás korábbi plakátjai nézegessétek :)