Életközeli élmény

Budapesti arcok, képek, történetek

Monologista: Janklovics Péter

Az előadásba minden alkalommal meghívjuk a budapesti kulturális élet egy izgalmas figuráját és felkérjük, hogy legyen az est monologistája. Neki semmi más dolga nincs, mint mesélni egy igaz történetet bármiről, ami épp eszébe jut. A Grund Színház színészei a sztoriból inspirálódva építik az előadást az improvizáció eszközével. A monológból jelenetek, a jelenetekből egy új közös történet születhet.

Ezt a formátumot Armando Diaz, chicagó-i imprómester találta ki 1995-ben, amikor egy új előadást akartak létrehozni a legendás Del Close rendezésében, de csak másfél próbára volt lehetőségük a bemutató előtt. Természetesen óriási siker lett a monológista és az improvizatőrök összjátékára épülő show, amely mára az egyik legelterjettebb ú.n. „hosszú formátumú” improvizációs előadás lett Amerikában — New Yorktól Los Angelesig szinte minden nagyobb imprószínházban játsszák.

A mostani alkalommal Janklovics Péter, színészt, humoristát hívtuk meg, aki minden idők talán legviccesebb reklámjaival a Sziget-reklámokkal lett országosan népszerű. Péter a Dumaszínház társulatának tagja.

Az előadás korábbi plakátjai nézegessétek :)