Hol is járt a Grund Labor a múlt héten?

Közzétéve: 2019. february 21. 00:00


Grund Labor "fakt" Grúziában

Gondoltam megosztom veletek, hogy mit is csinált a Grund Labor "fakt" Grúziában és hogy én személy szerint mit tanultam az egyhetes workshop alatt!

 

 

A What comes next? projekt egy Erasmus+ pályázat keretében valósult meg a grúz kisvárosban, Kobuletiben. 13 országból 34 résztvevő gyűlt össze azért, hogy improvizációs technikákon keresztül vizsgáljuk a vállalkozói hozzáállás, avagy „mindset” mibenlétét. A tréningen független színészek, cserkészek, civil szervezetek képviselői mellett Szlovákiából például egy szoftverfejlesztő is részt vett, aki később fiataloknak szeretne programozói foglalkozásokat tartani.

 

Miért mentem én? 

Mert IMPRO! 
Mert én magam is sokszor veszek részt projektek lebonyolításában (Y Csoport, VIA konferencia), ahol lehet kamatoztatni ezt a tudást. 
Mert nagyon érdekelt a régió kultúrája.

 

 

Miért volt számomra kiemelkedő élmény? 

1. Az első pár napban végre sikerült letisztáznom magamban a „kreativitás” fogalmát és azt hiszem megszabadultam a szó szörnyű nyomásától.

 

 

2. Megtartottam életem első színházi tréningjét. Foglalkoztunk a történetmeséléssel, az „abból dolgozz, ami már ott van”-nal és azzal, hogy a zene, a hangok, a zajok hogyan válhatnak egy történetben ajánlattá, hogyan segíthetik a történetmesélést. Érdekes élmény volt, hogy a tréning „eladása” még nagyobb kihívást jelentett számomra, mint maga a tréning megtartása (egymás közt ún. pitchinggel kellett résztvevőket csábítanunk a tréningjeinkre, amin kifejezetten rosszul éreztem magam, úgy tűnik, ezzel van dolog).

 

 

Örömteli élmény volt viszont, hogy bár készültem egy vázlattal, a tréning közben el is mertem dobni azt, megpróbálva abból dolgozni, ami már ott volt. 


Végül is, erről szólt az egész, nem?

Bognár Anita Rozália


Következő előadásaink


2:1 – Hazaviszlek Afterparty és Grund Labor előadás

2:1 – HAZAVISZLEK AFTERPARTY ÉS GRUND LABOR ELŐADÁS

IDŐPONT 2020.02.16. 19:00
HELYSZÍN Lumen Kávézó Bp, Horánszky utca 5.
Maestro

MAESTRO

IDŐPONT 2020.02.18. 19:00
HELYSZÍN Budapest Jazz Club Bp, Hollán Ernő u. 7
Food Film Fighters

FOOD FILM FIGHTERS

IDŐPONT 2020.02.24. 20:00
HELYSZÍN Trip Hajó Bp, Szilágyi Dezső tér 2-es móló

Vissza a teljes listához